pengalaman yg x dapat dlupakan !

pada hari khamis 2 minggu lpas,,aq g kem 1 malaysia dekat sekolah...tujuan kem tuu diadakan bukan untuk suka2 taw,,,tapi untuk bagi keinsafan diri laa kt budak2 form 1 ngn form 2 tuu...aktiviti tuu mula kul 4 p.m. kot...aq xdak kat sekolah time tuu sebab kna ikot bdak2 silat g sekolah smk sg layar...aq p sana bukan wat per pun..juz pegang bunga mangga jaa..hehehe..malam tuu kitorang bagi budak2 tuu dok kat dewan untuk dengaq ceramah..yg kami fesi2 nii dok dlam blik kaunseling(ada yg tdo,,mkan,,smbang..haha !)..lepas 2 kitorang men 1 game nii iaitu game 7 up...kitorang main game niii kat tapak perhimpunan...kami x taw kta permainan tuu mcm dok puja bintang..bbrapa ari lpas tuu bru dpat taw..huhu ! menyesal2...lepas 2 kami g makan n bg budak2 tuu smua tdo sbb kami ingat nk wat xtvt kul 2 atw 3 pg...tp malang tidak berbau ..something bad happen that night dalm kul 1 lebih mcm tuu laa...so,,kitorang x jd nk wat laa xtvt pd malam tuu..mmg mnggerunkanlaa apa yg dah jd pada malam tuu n aq mlas nk cter pasai nii sbb bnda nii pun dh lepas kan...malam tuu jugak hajar tiba2 sesak nafas n kena tambah oksigen dalam bdan dia..kesian2...mybe dia trauma kot dgn apa yg dia tgok...dalam kul 5 pagi tuu,,aq,hajar n umi sarina g la hospital bwak hajar nii...aq kna laa tman dia smpai kul 9..lepas tuu kitorang balik sekolah smula...lepas balik ke skolah tuu,,kitorang wat stesen n permainan..tapi x lama laa aq nk membuli budak2 tuu sbb apa yg jd pd mlam tuu,,trjadi balik msa waktuu siang tuu..so,,kitorang pun terpaksa laa bwak bdak2 tuu kmas barang n then dngaq ceramah penutup dr pk hem...tapi kan kesian r kt bdak2 tuu sbb depa x dpat nk main xtvt yg kitorang dh plan sbb trjd something nii..kesian kt diorang...huhu !..lpas abis dengaq ceramah penutup tuu,,kitorang tros balik...


No comments: