single is better !

assalamualaikum ...

lalallalaalalala .... baru abis nyanyi lgu korea nih .. deret korea jaa aku nih ... skrang mau update blog nih pulok dah ! .. entry kali nih pasai single or kapel is better ????????????? ( saja gegeh letak tlinga kera bnyak2 ) ... 


...............

adalaa sorg hmba Allah nih,, dia nih mcm da kempunan sgt nak 'berbf' .. cian kat dia ... so, dia pun mai laa story mory kat aku .... (namanya x bleyh nak mentioned kat cni ). bla..bla..bla...bla...bla...blaaa... punyaa pnjang citer dia ... aku pun dengaq jer laa .. so, dia nih mcam x syoq dok single ktanya ,,,sunyi laa n mcam2 laaa ... so, kat sini aku list kebaikan single dari kapel nih :-









   + boleyh da ramai kngkawan lelaki @ pompuan tnpa perlu jelaskan kepada sesaper pun...



   + bleyh luangkan lebih bnyak masa dgn kngkawan dan family drpd buang masa g dating .. he3


   + law p shopping tuu , bleyh beli barang yg kita suka tnpa rasa ragu kalau buah hati tuu suka ke tak ...


   + bhagia dgn diri sndiri tnpa susah2 fikir mcm mana nak bg buah hati tuu bahagia ..


   + boleyh makan bwang merah , petai , bwang putih tuu bila2 masa shja dan tak perlu cepat2 nak kunyah 'chewing gum' lepas mkan ...


   + boleyh melaram n pakai apa shaja yg korang suka ..


   + tak payah nak menghabiskan duit untuk top up sedia2 .. haha !


   + boleyh study dgn tenang dan x ada owg nak kacau ajak g jalan2 ...


   + mood pun akan slaloo baik2 jaa sbb kbnyakan owg yg kapel nih mesti akan da gado2 .. so, x pyah nak fkir mcm mana nak jaga hati bf/gf tuu ...


   + x pyah sibok2 nak merajok x tentu pasal n cemburu buta ..


   + bleyh kluar dgn kngkawan atau ke mana2 shaja sesuka hati tnpa inform terlebih dahulu dekat bf/gf tuu ..


   + x pyah sbok2 nak jaga muka ,, pakai bedak tebal2,, n jaga berat badan .... bkannya da yg amek kesah @ marah pun kalau berat badan korang naik skli pun ..




sekarang nih aku nak promote budak2 kelas aku pulak .. dua seringgit !! bak kata mail dalam upin dgn ipin .. hahaha ! macam nak juai owg pulak  nih .. majoriti budak pompuan klas aku still single lagi kecuali najieha n liyana laa ...

yg atie tuu pulak ,,,, aku 'curiga' dgn status dia nih .. nak letak kat mana x taw .. namapak gaya mcam dia dok angau jaa .. aku da try korek rasia kat dia ,, tp x berjaya jugak .. mlas nak tnya bnyak2 ,, sat g dia kta aku paksa dia pulak ... :(
tp dgn sapa tuu = ??? ... haaaaa ,, aku tau !! mesti dgn mamat bangla kat blakang umah dia tuu ...he3 .. sory atie juz kidding ,, x maw marah2 yaa nnti x comey ... sapa nak nih kngkawan aku yg lain ? cepat booking siap2 ... yg comey da,,kiut da n mcm2 laa .. bak kta owg,,smua ada ... pilih jaa nak yg mna ... 



yg budak2 laki pulak ,, kbnyakannya laku2 sgt ,, cuma da lg 2 @ 3 owg yg still single ... hehe .. x bleyh nak promote nih ... hurm !


p/s : pasai aku promote kngkawan aku tuu ,, juz kidding only ... law depa taw ,, mmpos aku ! huk4 !!













5 comments:

MISS DAMIA said...

oit.. pew neyh.. kang kne gak nty..

the only xeyra ,,, said...

aku post pasai single jugekk ~ ):
weeee ~ BES BES ! SINGLE BETTER lhaaa ~ :D

Purply Qielah said...

mia damia : sja jaa nak crik pasai ..

xeyra : bgos! sayang hg !

the only xeyra ,,, said...

tima kaseh weyh ! TERHARU ! <3

Purply Qielah said...

hehe