best ka jadik blogger nih ??

assalamualaikum ...

da orang tanya ,, best ke jadik blogger nih ? menaip jaa kejanya ... dush ! dush ! .. aku pun jawab laa " best laa jugak ,, sebab dapat luahkan isi hati kita "

tapi kan ,, kalau nak jadik blogger tuu ,, kena ada banyak idea nak menaip nih ... bukan senang tau ! dan bukan calang2 orang yang ada banyak idea nih ... yang aku nih pulak ,, kekadang banyak sangat idea nak menaip ,, kadang2 pulak sampai tak dak idea langsong !
KERING !! ...


kalau nak carik idea tuh pulak ,, kena tengok faktor keadaan jugak .. takkan keja nak cerita pasai diri sendiri jaa ... boring laa jugak .. kita bukannya artis pun ,, x semua kenai kita dan bukan semua nak tau apa yang jadik dekat kita ...

nak jadik blogger nih jugak mungkin perlu berangan jugak 'kot' .. yer laa kan ,, time berada di awang-awangan tuu ,, macam2 idea boleh masok ...
lepas tuh ,, kalau nak jadik blogger tu ,, tak boleyh laa suka2 hati nak copy n paste dari belog orang lain .. ( law curik idea tuh cena plak ekk ??) .. kalau wat perangai macam tuh ,, tak pasai2 kena saman kang ! hahaha ~

so,, banyak jugak cabaran nak jadik blogger nih ,, yang ini tak boleh ,, yang itu x boleh ... hurm ...
senang2 berbalik pada tujuan kenapa kita buat belog nih .. kalau sebab nak luahkan isi hati tuh ,, teruskan jer ... yang penting jadik laa blogger with attitude k..

5 comments:

Amni said...

hehehe... best jadi blogger... kadang tak kisah jugak nak cerita personal life.. even kita bukan artis.. ada yang suka baca.. ada yang tak suka baca tu biasalah kan.... heheh

Nurul Jannah said...

betul tu..bukan senang jadi blogger..tapi cabaran tu yg best XD

Purply Qielah said...

amni : hehe ,, kan bgos law suma owg cam amni nih ...

jannah : yaa !! kita mesti sahut cabaran !!

siti kektus said...

yg penting kite ikhlas nak berblog dik.

lagipon, cabaran tu la yg membantu kita sebenarnya, ;)

Purply Qielah said...

akak siti : yaa sokong2 sangat2 .. hati mau ikhlas maa ~ hehehe