tak payah nak cerita aib orang sangat lahh .


baru baru nih , sekolah aku digemparkan dengan cerita benam anak dalam baldi . sampaikan kemarin pun , ramai yang pakat dok bawak keratan akhbar pasai cerita tuh . boleh dikatakan dekat dekat tepi jalan punn , depa dok bukak cerita tuh lagi . 
aku bukan apa , yang lepas tuh biaq lahh lepas . tuh dosa dia . biaq ahh dia tanggung . tak payahlaa sampai hampa punn nak gosip gosip pasai dia . pi tambah dosa free buat apa . dosa orang nampak sangat , sampai nak cerita cerita kat orang . yang dosa sendiri tuh tak ingat . 
dekat taman aku nihh pun , ada makcik makcik dok bawak mulut cerita kat orang . kesian kat mak dia kot . tak payahlahh nak bukak aib orang sangat . anak sendiri pun ada , jaga elok elok dah laa . kalau dok cerita pasai orang sangat , nanti jadi kat anak sendiri , baru makcik makcik sekalian rasa apa yang mak dia rasa . aku tengok mata mak dia punn dah bengkak . maybe nangis banyak sangat kot . bukan salah parent dia , parent dia pun taktau yang anak dia buat macam tuh . 

kelmarin pun , aku bengang gak ahh . kemarin aku bertugas kat library . lepastuh lepak lepak jap dengan zana and aisyah kat padang sebab nak tunggu mak aisyah mai . lepas tuh cikgu sofiah mai , dia halau budak budak india yang kumpul ramai ramai dekat padang tuh . tengok gaya macam nak gaduh pun ada . cikgu sofiah tak kacau kami punn dok kat situ . tengok tengok cikgu petang yang laki pulak mai , dia halau kami sekali . harap muka jaa hensem , cakap tak reti nak elok-2 . macam lahh kami nak bergaduh tarik tarik rambut dalam sekolah . disebabkan budak budak india tuh , kami punn kena halau keluaq . dah tuh biaq kami dok kat luaq pulak tuh just 3 orang jaa pompuan melayu . dah lahh ada geng geng moto india mana taktau , ramai gak ahh , siap dengan kayu hoki , macam macam kayu , serupa nak gaduh jaa . dengan budak sekolah punn jadi . satu kaum pulak tuhh . 
kalau ikutkan , memang aku dengan zana nak balik jaa . tapi takkan nak tinggai aisyah sorang sorang , bahaya kott . dah laa dia jenis penakut gak . acap nazari punn time tuh tak balik lagi , dia kerja suruh kami balik jaa , sebab macam bahaya kalau kami stay lama lama kat situ . nak suruh aisyah dok dalam sekolah punn , macam pak guard bagi sama . series memang seriau time tuh . yang budak budak luaq tuh punn nak cari gaduh pa taktau . menyusahkan orang jaa . 

2 comments:

ze' little bella said...

bukan hang pun sama ka dok kecoh kecoh pasai tuu-,-

Qilah Khunnie said...

tapi kalau dah selaluu sangat dengaq , naik meluat jugak