Golden Disk Award dekat Malaysia (◕‿-)


                                                             Assalamualaikum ..

semalam aku terbaca blog beautiful nara . dia kata Golden Disk Award yang ke 27 akan diadakan dekat Malaysia 15-16 Januari 2013 nih .  bagi yang minat dekat Kpop mesti happy gila . ya lahh , ni first time diorang buat award nih dekat Malaysia . sebelum nih diorang ada buat dekat Jepun ( dekat Jepun jaa yang aku tau :D ) . even , masa shout award hari tuh ada artis artis depa kena baling sampah , baling kasut . depa still jugak buat dekat country kita . lagipun award nih pakai duet depa sendiri . bukan guna duet negara kita pun . lagipun bukan ka PM sendiri yang galakkan aliran masuk duet luar ke dalam negara kita kan ? .

tak silap aku harga tiket dia RM 688 dengan RM999 untuk dua dua hari tuh . artis artis yang terlibat PSY , super junior , big bang , KARA , SNSD , cn blue , ft island . T-ARA , infinite dengan BEAST . kira banyak artis artis famous lahh yang turun padang . tapi aku rasa ahli suju maybe tak ramai yang ada sebab masuk tentera . bacaan lanjut klik blog beautiful nara nih .

tapi aku rasa yang pi pun mesti majoriti orang cina . dalam banyak banyak kaum . diorang yang lebih fanatik dengan kpop nih . just tengok masa konsert suju hari tuh sudah laa . kalau ada pun orang melayu yang pi mesti anak anak orang kaya ataupun mereka mereka yang fanatik . kalau dah takdak duet sangat nakpi , apa susah ? masa diorang nak datang tuh . pegi berkampung ramai ramai depan KLIA . haha :D 
tapi memang aku tak nafikan tiket tuh memang mahai . lagi elok kalau spend duet tuh untuk sedekah ka apa . dapat jugak pahala . kalau yang nakpi jugak tuh , suka hati lahh . bukan senang nak tengok diorang buat award kat sini . tapii , aku takleh nak tengok . PLKN maaa .


lagi best kalau 2PM (nichkhun) ada .(a❤‿❤a)

bagi mereka mereka yang anti-kpop tuh . tak payahlaaa nak malukan negara sendiri dengan baling baling sampah dekat depa ka apa . buat malu jaa sebab setahu aku award nih ramai negara luar yang tengok . maklumlahh k-pop , semua negara kenaii .  
tapi yang peliknya , bila artis indon , artis hollywood mai sini . takdak sapa nak kompelin pun . yang k-pop nih jugak pakat tak puas hati . nak kata lagu depa ada hina Islam . setahu aku takdak lagi . yang lagu lagu omputeh ada yang unsur unsur menghina tuh takdak sapa nak boikot pulak . 

apa apa pun , tuh hak masing masing nak minat sapa . biaq aja lahh sesetengah orang nak minat k-pop pun . masing masing ada taste sendiri . try lahh bertoleransi sikit . kalau dah tak suka tuh , tak payah laa dengaq atau tengok . buat dono sudahh .

kebaikan konsert nih aku rasa : dapat tunjuk negara Malaysia nih dekat negara luar . time tuh mesti ada peminat negara lain yang sanggup fly sini sebab nak tengok konsert tuh . so , dapatlahh tunjuk negara kita nih dekat  orang luar . 
keburukan konsert nih pulak : laki pompuan bercampur tuh macam tak elok laa . nih kan negara Islam . kalau agama lain tuh , maybe orang tak kisah sangat . lagipun kalau sanggup menghabiskan duet semata mata nakpi konsert tuh jaa pun tak elok jugak . banyak benda boleh beli lagi dengan guna duet tuh .  


p/s : aku pun bukan fanatik sangat dengan k-pop nih . cuma suka rentak lagu depa + nichkhun jaa . hewhew hew



1 comment:

Lee King Keng said...

PRO Electrical Supply provides specialised services in High Voltage, Electronics, Communications,CCTV and Fire Safety etc.

PRO Electrical Supply was founded in 1989 with a vision and focus to cater to the specialist market, fault location, servicing and repair of cables. Since the inception of our company we have diversified to suit the ever changing market and now offer a vast range of products and services to suit our continually expanding client base.

We are offer the service included :

*General Electrical Maintenance: Replace Electrical Cords, Wire Outlets, Install Dimmers, And More.
*Installing and Supplying Service: Can Install Or Replace Ceiling Fans And Lighting Fixtures Safely And Efficiently.
*Fixture & Repair Services: Repair Or Replacement Whether Part Of A Electric Problem.
*Fire Safety Install & Service :Maintaining,Reparing,Installing Of All Kind Of Fire Safety Part.
*CCTV :Maintaining,Reparing,Installing Of CCTV Work.
*General Plumbing Services: Repair Or Replace Toilets, Fix Bathtubs, And Much More.

Kindly Contact us @proelectricalsupply@gmail.com