i'm alone (͡๏̯͡๏)


                                                                Assalamualaikum ..

hari tuh , aku ada tanya akak senior pasai plkn nih . ya lahh kena tau jugak info pasai plkn nih kan . dia kata surat yang plkn hantaq tuh akan sampai dalam masa seminggu dua sebelum pi sana . until now , aku tak dapat apa apa surat lagi punn . harap harap posmen tak silap rumah laa . tak pasai pasai kena saman kang ! ( ehh , excited pulak aku )

akak tuh cerita aktiviti dekat sana best lahh selain kawad . ada tembak tembak , yang gayut gayut tuh . aku pulak memang suka aktiviti ganaih ganaih macam tuh . baru lasak . sesuai dengan cita cita aku :D
masa mula mula tuh , memang aku takmau pi . tapi bila dah fikir secara positif sejak dua menjak nih . maybe ada hikmah jugak kot . macam member twitter aku kata , orang perempuan kena tau jugak bab bab pertahankan negara nih even tak masuk askar . kot jadi macam gaza tuh . who know's ? lagipun dia kata nak pegang senjata nih kena ada kemahiran jugak . takkan nak main hentam jaa . kot salah orang buat naya jaa

tapi lepas selidik selidik nih . setakat yang aku tau takdak sapa yang dapat plkn 1 kem dengan aku . so , i'm alone . kena make friends lahh macam nih . tapi , aku rasa aku takdak masaalah nak berkawan dengan orang sebab ibu aku kata mulut aku hingaq jaa . tapi bila dah dekat sana mesti rindu gila nak balik . padahaii merbok dengan rumah aku bukan jauh sangat pun . aku jerit pun depa boleh dengaq * okay tipu *

setakat yang aku tau kawan sekolah rendah aku wani dengan mukhzani tuh depa dapat kat perlis . masa time sekolah rendah dulu depa ada scandal . tapi sekarang wani tuh dah berpunya pun . ya lahh , sorang ketua pengawas sorang lagi penolong ketua pengawas . aku pulak time tuh jadik kuli depa jaa , jadi bendahari jaa pun . masa sekolah menengah pulak , wani dapat pi sekolah sains pokok sena , mukhzani tuh dapat maktab tentera , RMC kot nama dia . aku pun tak sure . tapi , time plkn nih depa dapat 1 kem yang sama kat perlis . sweet lahh depa kat sana nanti .

member sekolah menengah pulak , setakat yang aku tau . majoriti tak dapat first intake . alamatnya , i'm alone :') . tapi aku harap jugak kot ada mana mana budak trj tersesat kat situ atau budak sekolah rendah aku dulu , dapat 1 kem dengan aku . kot boleh buat reunion balik ka apa dengan member sekolah rendah . hewhewhew .

aku rasa dalam banyak banyak , yang nih maybe tak lepas xD
aku dah gemok dah since cuti nihh . 









1 comment:

Jesica정수연MeMiy said...

best tak masuk plkn??
cantik blog awk hihi blogwalking disini nnti jalan2 kat blog saye k
http://happysweetdream.blogspot.com/